Pages

Tuesday, October 12, 2010

Pekerja Diperlukan SEGERA


Salam semua,

Terima kasih kerana masih sudi melawat blog ini. Sesungguhnya berkat sokongan dan doa anda semua membuatkan saya masih kuat untuk terus mengemaskini blog ini untuk tatapan anda semua.

Mohon bantuan rakan-rakan semua sekiranya ada di kalangan kenalan atau saudara-mara ataupun orang kampung yang berminat untuk bekerja di kilang saya.

Berikut adalah serba sedikit tugasan yang bakal dipikul:

  1. Sofaz Freshmart adalah sebuah syarikat yang mengeluarkan produk makan proses seperti tempe, tauhu dan tapai ubi.
  2. Pekerja dikehendaki untuk memproses tempe, tauhu dan tapai ubi mengikut prosedur dan jadual yang telah ditetapkan.
  3. Waktu kerja : 8.00 pagi hingga 5.00 petang (Cuti hari Ahad)
  4. Gaji : Basic RM950.00  @ RM1,161.40 termasuk EPF dan Socso
  5. Ahad & Public Holiday : Extra Rm30 sehari (saya bayar cash)
  6. Asrama disediakan (kemudahan sementara, bukan tempat tinggal)
  7. Makan minum tanggung sendiri
Sila berhubung dengan : Azmi 019-3162407 atau Yatie 019-2238865 untuk perbincangan lanjut.

Terima kasih

Monday, September 13, 2010

Tapai Pulut Kini Ada Variasi Perisa Pandan dan Ros Pula


PADA zaman dahulu banyak pantang larang yang perlu dipatuhi dalam proses pembuatan pencuci mulut, tapai. Antaranya si pembuat tidak boleh makan sirih atau mendekatkan diri dengan benda-benda yang berwarna merah.
Mengikut kepercayaan, jika pantang larang itu diingkari, tapai yang berwarna putih itu akan berubah warnanya menjadi merah dan rasanya kurang enak.
Kepercayaan itu juga termasuklah si pembuat tapai tidak boleh makan makanan yang masam ketika membungkus kerana ia akan menyebabkan rasa tapai berubah menjadi masam.
Hari ini, tapai yang dianggap sebagai makanan tradisional bukan hanya dihidangkan pada majlis-majlis keraian di kampung-kampung bahkan ia juga dihidangkan di kebanyakan hotel bertaraf lima bintang.
Perniagaan tapai pulut Sarimah misalnya, turut mematuhi beberapa banyak pantang larang ketika proses pembuatan tapai.
Tampil dengan slogan iaitu ‘Anda Akan Menjadi Penggemar Sejati’, tapai pulut Sarimah menawarkan tiga perisa tapai yang berbeza. Tapai yang terbahagi kepada tiga jenis perisa itu terdiri daripada perisa pandan dengan pembalutnya berwarna hijau, perisa ros berwarna merah dan warna semula jadi untuk perisa asli.
“Idea untuk menghasilkan tapai tiga perisa ini adalah hasil perbincangan bersama isteri, Sarimah Rashid, 38, yang mahukan kelainan berbanding tapai-tapai yang sedia ada di pasaran,” kata pemilik perusahaan dan pengawetan tapai pulut Sarimah, Abdul Aziz Jais, 52, ketika ditemui baru-baru ini.

Monday, September 6, 2010

SELAMAT HARI RAYA 1431H

Salam semua,

Sofaz Freshmart dengan rendah hati ingin memohon ampun dan maaf bersempena dengan Eidulfitri yang menjelang tiba.


Semoga kita semua beroleh kegembiraan yang sebenar.

Monday, August 23, 2010

TEMPAHAN BISKUT RAYA

DENGAN INI DIMAKLUMKAN BAHAWA PROSES TEMPAHAN UNTUK BISKUT RAYA TELAH DITUTUP.

Walaubagaimanapun, tempahan untuk produk berikut masih diterima sehingga 4 September 2010:


1. Sambal Tempe Goreng


2. Acar buah


3. Cornflakes Pedas Bermadu


Hubungi 019-3162407 untuk penjelasan lanjut.


Terima kasih 

Wednesday, August 11, 2010

Salam Ramadhan